Οι συνθήκες ανταγωνισμού στις τακτικές γραμμές στο μικροσκόπιο

Οι συνθήκες ανταγωνισμού στις τακτικές γραμμές στο μικροσκόπιο

98
Οι συνθήκες ανταγωνισμού στις τακτικές γραμμές στο μικροσκόπιο

Η ναυλαγορά των containerships επιμένει στα υψηλά επίπεδα που κατεγράφησαν εντός του προηγούμενου έτους. Με αφορμή το γεγονός αυτό και βάσει του ειδησεογραφικού μέσου Bloomberg, η British International Freight Association (BIFA) πρόσφατα πραγματοποίησε έκκληση προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διερευνήσει τις συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά των τακτικών γραμμών.

Ειδικότερα, η BIFA, η οποία εκπροσωπεί freight forwarders και εταιρείες εφοδιασμού, εξέφρασε την ανησυχία της αναφορικά με τις συγκεκριμένες πρακτικές οι οποίες οδηγούν σε «διαστρεβλωμένες συνθήκες της αγοράς».

Η BIFA χαρακτήρισε την κερδοφορία των liner εταιρειών ως μια «περίπτωση κραυγαλέας κερδοσκοπίας». Τα αθροιστικά κέρδη των liner εταιρειών εντός του 2021 εκτιμάται πως έχουν διαμορφωθεί σε αστρονομικά επίπεδα, ξεπερνώντας τα $150 δισ. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η ναυλαγορά των containerships επί σειρά ετών κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα, απόρροια μεταξύ άλλων της τότε ανισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Φωτό: Melk Hagelslag/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.