Η ExxonMobil στον μαραθώνιο της ανθρακικής ουδετερότητας

Η ExxonMobil στον μαραθώνιο της ανθρακικής ουδετερότητας

64
Η ExxonMobil στον μαραθώνιο της ανθρακικής ουδετερότητας

Σε δέσμευση με επίκεντρο την ενεργειακή του μετάβαση προέβη ο ενεργειακός κολοσσός ExxonMobil. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο ενεργειακός κολοσσός ακολουθεί στα βήματα λοιπών παικτών της αγοράς, οι οποίοι βρίσκονται σε ρότα μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματός τους. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεχόταν αυξανόμενες πιέσεις και από τους μετόχους της προκειμένου να ανακοινώσει στόχους μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματός της.

Ειδικότερα, η ExxonMobil ανακοίνωσε πως προσβλέπει στην επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας στα υπό διαχείρισή της περιουσιακά στοιχεία μέχρι και το 2050. Σε παρόμοιες ανακοινώσεις έχουν προβεί και άλλοι πετρελαϊκοί κολοσσοί, όπως η βρετανική BP, η γαλλική Total, η αγγλο-ολλανδική Shell και η Eni, που εδρεύει στην Ιταλία. Ακόμη, η αμερικανική ConocoPhillips έχει θέσει ορισμένους στόχους ανθρακικής ουδετερότητας μεταξύ του 2045 και του 2055, ενώ η αμερικανική Chevron κάποιους στόχους έως και το 2050.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η ExxonMobil ανακοίνωσε αύξηση των επενδύσεών της σε projects με επίκεντρο τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός της. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει $15 δισ. σε τέτοια projects έως και το 2027.

Τέλος, επί του παρόντος, οι ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας οδηγούν την κούρσα ενεργειακής μετάβασης, με σχέδια για μείωση της παραγωγής πετρελαίου και αντικατάστασή του με καθαρές πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.