Ανοίγει τις πόρτες του το μεγαλύτερο σχέδιο γαλάζιας ανάπτυξης στην Ασία

Ανοίγει τις πόρτες του το μεγαλύτερο σχέδιο γαλάζιας ανάπτυξης στην Ασία

139
Ανοίγει τις πόρτες του το μεγαλύτερο σχέδιο γαλάζιας ανάπτυξης στην Ασία

Εκπρόσωποι της Red Sea Development Company, στη Σαουδική Αραβία, η οποία κατασκευάζει ένα τεραστίων διαστάσεων τουριστικό σύμπλεγμα στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη σύναψη δανείων ύψους 3,76 δισ. δολαρίων ΗΠΑ με τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας. Η Banque Saudi Fransi, η Riyad Bank, η Saudi British Bank και η Saudi National Bank είναι οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της χρηματοδότησης, ενώ ο συγκεκριμένος τραπεζικός δανεισμός αντιπροσώπευε την πρώτη πιστωτική διευκόλυνση πράσινης χρηματοδότησης σε ριάλ Σαουδικής Αραβίας.

Η Red Sea Development Company, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων του Βασιλείου, ιδρύθηκε για την ανάπτυξη του μεγαλεπήβολου έργου και οράματος του βασιλικού θρόνου στην Ερυθρά Θάλασσα. Το έργο αφορά τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου, υπερπολυτελούς πράσινου θερέτρου που θα τοποθετήσει το Βασίλειο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ως γνωστόν «μεταμορφώνει» με εσπευσμένη ταχύτητα την οικονομία της, καθώς στοχεύει, με στρατηγικές διαφοροποίησης, να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο.

Τα τουριστικά έργα της μεγαλύτερης οικονομίας του αραβικού κόσμου περιλαμβάνουν το Qiddiya, ένα τεράστιο συγκρότημα ψυχαγωγίας και αθλητισμού, και το Neom, μια «φουτουριστική» πόλη με μοναδικές δυνατότητες. Το project θα περιλαμβάνει την ανάδειξη ενός μοναδικού οικοσυστήματος με κοραλλιογενείς υφάλους και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς σε νησιά κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας.

Το «Red Sea Project» αναμένει να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όταν θα ανοίξουν τα πρώτα ξενοδοχεία. Η πρώτη φάση, η οποία περιλαμβάνει 16 ξενοδοχεία, θα ολοκληρωθεί το επόμενο έτος.

Με την ολοκλήρωσή του, το 2030, το έργο θα περιλαμβάνει 50 θέρετρα, τα οποία θα προσφέρουν έως και 8.000 δωμάτια ξενοδοχείων και περισσότερες από 1.000 κατοικίες, σε 22 νησιά και 6 οικισμούς στην ακτογραμμή. Ο νέος «προορισμός» θα διαθέτει επίσης ένα διεθνές αεροδρόμιο, πολυτελείς μαρίνες, γήπεδα γκολφ και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Φωτό: www.theredsea.sa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.