Βαρύς ο πέλεκυς της Νότιας Κορέας σε 23 ναυτιλιακές εταιρείες

Βαρύς ο πέλεκυς της Νότιας Κορέας σε 23 ναυτιλιακές εταιρείες

326
Βαρύς ο πέλεκυς της Νότιας Κορέας σε 23 ναυτιλιακές εταιρείες

Την απόφασή της να επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου $80,7 εκατ. σε ναυτιλιακές εταιρείες γνωστοποίησε η αρμόδια αντιμονοπωλιακή επιτροπή της Νότιας Κορέας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap. Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα θα επιβληθούν σε 23 ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες κατηγορούνται για συμπαιγνία 15 ετών με στόχο την αύξηση των ναύλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που διερευνώνται από την Fair Trade Commission (FTC) από το 2018 αφορούν την κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία της Νότιας Κορέας HMM και επιπλέον είκοσι δύο, εκ των οποίων οι έντεκα είναι νοτιοκορεατικές, οι τέσσερις εδρεύουν στην Ταϊβάν, οι τρεις στη Σιγκαπούρη και οι τέσσερις στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού, οι 23 εταιρείες έδρασαν κοινά 120 φορές μεταξύ του Δεκεμβρίου 2003 και του Δεκεμβρίου 2018, θέτοντας ελάχιστη τιμή στους ναύλους και σε λοιπά κόστη σε routes της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Από την πλευρά τους, οι νοτιοκορεατικές ναυτιλιακές αντέτειναν πως τους επιτρέπεται να προβαίνουν σε συλλογικές δράσεις αναφορικά με τους ναύλους βάσει της νομοθεσίας της Νότιας Κορέας. Ωστόσο, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή, οι πράξεις των εταιρειών ήταν παράνομες, καθώς απέτυχαν να τηρήσουν τα απαραίτητα κριτήρια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.