Maersk: Άνεμος αισιοδοξίας για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021

Maersk: Άνεμος αισιοδοξίας για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021

61
Maersk: Άνεμος αισιοδοξίας για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021

Σε αναθεώρηση των εκτιμώμενων οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο του 2021 προέβη πρόσφατα η δανική Maersk. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εκτιμά πλέον έσοδα που θα ανέλθουν στα $18,5 δισ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα διαμορφωθούν, βάσει της Maersk, στα $8 δισ.

Ο κολοσσός των τακτικών γραμμών αποδίδει τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματά του στην εξαιρετική ναυλαγορά, απόρροια των αναταραχών στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι μέσοι ναύλοι αυξήθηκαν κατά 80% το δ’ τρίμηνο του 2021 έναντι του δ’ τριμήνου του 2020.

Παράλληλα, η Maersk προέβη και σε αναθεώρηση των ετήσιων εκτιμώμενων οικονομικών της αποτελεσμάτων. Πλέον, τα ετήσια κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων εκτιμώνται στα $24 δισ. έναντι $22-23 δισ. της προηγούμενης εκτίμησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Maersk εκχώρησε πρόσφατα τον θρόνο των τακτικών γραμμών σε όρους μεταφορικής ικανότητας στην MSC. Ωστόσο, ο δανικός κολοσσός συνεχίζει να συνιστά πρωτοπόρο αναφορικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις στη ναυτιλία, και μάλιστα πρόσφατα ανακοίνωσε στόχο ανθρακικής ουδετερότητας με ορίζοντα το 2040.

Φωτό: Harrison Qi/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.