Γιατί οι Κάτω Χώρες επιλέγουν τη συγχώνευση των λιμένων τους

Γιατί οι Κάτω Χώρες επιλέγουν τη συγχώνευση των λιμένων τους

143
Γιατί οι Κάτω Χώρες επιλέγουν τη συγχώνευση των λιμένων τους

Πράσινο φως για τη συγχώνευση των δύο λιμανιών της Αμβέρσας και του Zeebrugge άναψε η αρμόδια αρχή ανταγωνισμού του Βελγίου πρόσφατα.

Υπενθυμίζεται ότι, έναν χρόνο πριν, οι αρχές των δύο λιμανιών κατέληξαν σε συμφωνία για την ενοποίησή τους. Η νέα ενοποιημένη εταιρική δομή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 22 Απριλίου με την ονομασία Haven van Antwerpen-Brugge / Port of Antwerp-Bruges.

Η έρευνα της βελγικής αρχής ανταγωνισμού επικεντρώθηκε στον αντίκτυπο που θα έχει η εν λόγω συμφωνία στον ανταγωνισμό με τα άλλα λιμάνια κυρίως σε ό,τι αφορά γενικές λιμενικές υπηρεσίες.

Οι δύο λιμένες αθροιστικά διαχειρίστηκαν το 2021 περίπου 290 εκατ. τόνους εμπορευμάτων και 14 εκατ. TEUs. H εν λόγω συγχώνευση αποτελεί τη δεύτερη του είδους της σε διάστημα λίγων ετών, καθώς το 2018 η λιμενική αρχή της Γάνδης και η Zeeland Seaports της Ολλανδίας ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το North Sea Port.

Φωτό: Stephanie Lecocq/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.