Οι κορυφαίες ναυτιλιακές μητροπόλεις

    672
    Οι κορυφαίες ναυτιλιακές μητροπόλεις

    Μετά από περίπου τρία έτη απουσίας, η έκθεση «The Leading Maritime Cities of the World» επέστρεψε, όπως ανακοίνωσε ο νηογνώμονας DNV. Η Σιγκαπούρη διατήρησε το στέμμα της ως κορυφαία ναυτιλιακή μητρόπολη για ακόμα μία φορά, καθώς κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις σε καθεμία εκ των υπό αξιολόγηση κατηγοριών.

    Σημειώνεται πως η συγκριτική αξιολόγηση των κορυφαίων ναυτιλιακών κέντρων βασίζεται σε πέντε πυλώνες: Ναυτιλία, Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση & Δίκαιο, Ναυτιλιακή Τεχνολογία, Λιμάνια & Εφοδιαστικές Αλυσίδες, Ελκυστικότητα & Ανταγωνιστικότητα.

    Η Ευρώπη εκπροσωπήθηκε στη γενική κατάταξη από το Ρότερνταμ και το Λονδίνο. Το Ρότερνταμ κατέλαβε τη δεύτερη θέση, χάρη στην καλή του επίδοση στο κριτήριο αξιολόγησης Λιμάνια & Εφοδιαστικές Αλυσίδες και Ελκυστικότητα & Ανταγωνιστικότητα. Το Λονδίνο βρέθηκε στην τρίτη θέση, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Σαγκάη και στην πέμπτη το Τόκιο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κορυφή του πυλώνα Ναυτιλία βρέθηκε η Αθήνα, διάκριση που αντανακλά τη σημαντικότητα της Ελλάδας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    cities

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.