Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1994 οι πειρατικές επιθέσεις σε πλοία

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1994 οι πειρατικές επιθέσεις σε πλοία

134
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1994 οι πειρατικές επιθέσεις σε πλοία

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1994 διαμορφώθηκαν οι πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις εναντίον πλοίων το 2021, σύμφωνα με έκθεση του ICC International Maritime Bureau (IMB).

Παρά τη θετική αυτή εξέλιξη, απόρροια των συντονισμένων ενεργειών των αρμόδιων αρχών, το IMB κάνει έκκληση για συνέχιση αυτών των προσπαθειών, με στόχο την προστασία των ναυτικών.

Το περασμένο έτος κατεγράφησαν 135 περιστατικά επιθέσεων σε πλοία. Σημαντική ήταν η πτώση στον Κόλπο της Γουινέας, καθώς, από τα 81 καταγεγραμμένα περιστατικά το 2020, πέρυσι ο αριθμός αυτός έπεσε στο 34. Το IMB τονίζει ότι η παρουσία διεθνών ναυτικών δυνάμεων και η συνεργασία τους με τις τοπικές αρχές είχαν θετικό αντίκτυπο στην ασφάλεια των ναυτικών. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι απαγωγές στα διεθνή ύδατα μειώθηκαν κατά 55% το 2021, στον Κόλπο της Γουινέας 57 ναυτικοί απήχθησαν σε επτά ξεχωριστά περιστατικά.

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση κατά 50% των επιθέσεων στα πλοία στα Στενά της Σιγκαπούρης. Μάλιστα, τα 35 περιστατικά που σημειώθηκαν αποτελούν τον υψηλότερο αριθμό από το 1992.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.