Οι επιβατικές μεταφορές στο έλεος της «Όμικρον»

Οι επιβατικές μεταφορές στο έλεος της «Όμικρον»

170
Οι επιβατικές μεταφορές στο έλεος της «Όμικρον»

Μερικώς στην κακοκαιρία και κυρίως στην έξαρση κρουσμάτων της πανδημίας αποδίδεται ο χείμαρρος ακυρώσεων πτήσεων, βάσει ειδησεογραφικών μέσων των ΗΠΑ. Όπως υπογραμμίζει η Washington Post, από την παραμονή των Χριστουγέννων έως και τις αρχές του 2022 έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 28.000 πτήσεις. Μάλιστα, βάσει δεδομένων της FlightAware, η οποία λειτουργεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων ιχνηλάτησης πτήσεων, τις πρώτες τρεις ημέρες του 2022 ακυρώθηκαν πάνω από 8.000 πτήσεις στις ΗΠΑ.

Οι ακυρώσεις αυτές προκαλούν ανησυχία για τη βιομηχανία αερομεταφορών, όπως σημειώνουν οι New York Times. Άλλωστε, η ανάκαμψη της βιομηχανίας εξαρτάται άρρηκτα από την εκτιμώμενη ανάκαμψη τους θερινούς μήνες του 2022. Εάν η «Όμικρον» δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο μέχρι τότε, οι «ελπίδες» περί ανάκαμψης είναι δυνατόν να αποδειχθούν φρούδες.

Εφόσον τα απαισιόδοξα σενάρια επιβεβαιωθούν, φαινόμενα ντόμινο για την αγορά δεξαμενόπλοιων καθίστανται πιθανά, καθώς η ακύρωση των πτήσεων θα μειώσει τη ζήτηση για καύσιμα.

Παράλληλα, στο μέτωπο της γαλάζιας οικονομίας, οι κρουαζιέρες συνεχίζουν να δέχονται τα χτυπήματα της παραλλαγής «Όμικρον». Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η Royal Caribbean Cruises ανέστειλε κάποιες από τις κρουαζιέρες της εν μέσω της έξαρσης κρουσμάτων της Covid-19. Σύμφωνα με ειδησεογραφικά μέσα των ΗΠΑ, η Royal Caribbean ακολουθεί τα βήματα της Norwegian Cruise Line, η οποία στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ανακοίνωσε την ακύρωση των δρομολογίων οκτώ πλοίων της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.