Αλλαγή «σκυτάλης» στην ECSA

Αλλαγή «σκυτάλης» στην ECSA

558
Αλλαγή «σκυτάλης» στην ECSA

Tα ηνία της ECSA (European Community Shipowners’ Associations ) για τα επόμενα δύο έτη αναλαμβάνει ο κ. Φίλιππος Φιλής, βάσει σημερινής ανακοίνωσης. Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση της ECSA αποφάσισε τη διαδοχή του Claes Berglund, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2020 μέχρι και το τέλος του 2021, από τον Φίλιππο Φιλή. Ακόμη, καθήκοντα Αντιπροέδρου ανέλαβε η κ. Karin Orsel.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που τα ηνία της ECSA αναλαμβάνει Κύπριος πλοιοκτήτης. Την ίδια ώρα, η κ. Orsel αποτελεί την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο της ECSA.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο κ. Φιλής δήλωσε: «Η αρχή της νέας Προεδρίας της ECSA λαμβάνει χώρα σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερων προκλήσεων, καθώς η παγκόσμια οικονομία πλέει στα αχαρτογράφητα νερά της πανδημίας Covid-19. Παράλληλα, η ναυτιλιακή βιομηχανία πρέπει να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως είναι η κλιματική κρίση και με ενεργό τρόπο να συνεισφέρει προς τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου. Την ίδια ώρα, πρέπει να εργαστούμε για την επίτευξη σταθερής πρόσβασης στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση, για την ατζέντα ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ, την ενίσχυση της ψηφιοποίησης και της ναυτικής ασφάλειας. Είναι απαραίτητο οι νέες νομοθεσίες να αποτελέσουν ευκαιρία προς αύξηση της ανταγωνιστικότητας στη ναυτιλιακή βιομηχανία και όχι υπονόμευσή της. Λόγω αυτού χρειαζόμαστε ως ECSA μια ισχυρή φωνή στις Βρυξέλλες».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.