Ναυπηγεία Νότιας Κορέας: Ρεκόρ οκταετίας στις παραγγελίες

Ναυπηγεία Νότιας Κορέας: Ρεκόρ οκταετίας στις παραγγελίες

389
Ναυπηγεία Νότιας Κορέας: Ρεκόρ οκταετίας στις παραγγελίες

Παρότι η Νότια Κορέα παρέδωσε τον θρόνο των ναυπηγήσεων στην Κίνα, το 2021 πραγματοποιήθηκαν παραπάνω από τις διπλάσιες παραγγελίες σε όρους χωρητικότητας σε σύγκριση με το 2020. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες του 2021 ήταν για πλοία συνολικής χωρητικότητας 17,44 εκατ. CGTs, ενώ εκείνες του 2020 ήταν για πλοία συνολικής χωρητικότητας 8,23 εκατ. CGTs. Έτσι, οι παραγγελίες στη Νότια Κορέα άγγιξαν υψηλά οκταετίας, καθώς διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από το 2013, οπότε και είχαν ανέλθει σε συνολική χωρητικότητα 18,45 εκατ. CGTs.

Παράλληλα, παρότι η Κίνα εξασφάλισε το 48,8% των συνολικών παραγγελιών του 2021, όπως υπογραμμίζει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, η Νότια Κορέα σημείωσε δύο πρωτιές στο ναυπηγικό μέτωπο: ήταν η πρώτη χώρα σε παραγγελίες LNGCs και eco-friendly πλοίων.

Συνεπώς, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας επικεντρώνονται σε πλοία αυξημένων τεχνολογικών απαιτήσεων, επιλέγοντας τη διατήρηση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος.

Φωτό: Jeremy Bezanger/ Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.