Η Σιγκαπούρη «αγκαλιάζει» την αμμωνία

Η Σιγκαπούρη «αγκαλιάζει» την αμμωνία

111
Η Σιγκαπούρη «αγκαλιάζει» την αμμωνία

Η εταιρεία Keppel FELS, θυγατρική της Keppel Offshore and Marine (Keppel O&M), υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με τη Sumitomo Corporation, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού τις δυνατότητες ανάπτυξης δραστηριοτήτων που αφορούν τη χρήση καυσίμου αμμωνίας στη Σιγκαπούρη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι δύο εταίροι θα ασχοληθούν κυρίως με την ανάπτυξη υποδομών για τον ανεφοδιασμό πλοίων στη Σιγκαπούρη με το εν λόγω εναλλακτικό καύσιμο. Συγκεκριμένα, θα εστιάσουν στην ανάπτυξη και στην κατασκευή ενός πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας, το οποίο θα επιχειρεί στην περιοχή.

Το νέο πλοίο αναμένεται να είναι έτοιμο περίπου στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, οπότε και θα ξεκινήσει τις εμπορικές του δραστηριότητες, ενώ για την ολοκλήρωση του έργου οι εταίροι πρόκειται να συνεργαστούν και με άλλους σχετικούς φορείς της Σιγκαπούρης, στο πλαίσιο υποστήριξης των προσπαθειών απανθρακοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου.

Παράλληλα, Keppel FELS και Sumitomo Corporation θα εργαστούν για την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας της αμμωνίας στη Σιγκαπούρη, ενώ θα διερευνήσουν επίσης τις δυνατότητες αξιοποίησης βιώσιμων ενεργειακών λύσεων, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας, για την υπεράκτια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.