Αύξηση της διαχειριστικής ικανότητας των λιμένων της Κίνας

Αύξηση της διαχειριστικής ικανότητας των λιμένων της Κίνας

61
Αύξηση της διαχειριστικής ικανότητας των λιμένων της Κίνας

Η συμφόρηση κατά μήκος των εφοδιαστικών αλυσίδων δημιούργησε σκοπέλους στο διεθνές εμπόριο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. Καθώς τέτοια φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και στις αρχές του επόμενου έτους, θετική εξέλιξη αποτελεί η αύξηση της διαχειριστικής ικανότητας της Κίνας σε λιμένες της ευρύτερης περιοχής της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, η ετήσια διαχειριστική ικανότητα του λιμένα Taicang ξεπέρασε τα 7 εκατ. TEUs για πρώτη φορά. Ως αποτέλεσμα, ο λιμένας παρέμεινε στην κορυφαία θέση μεταξύ των λιμανιών που βρίσκονται στον ποταμό Γιανγκτσέ για δωδέκατο συνεχόμενο έτος.

Παράλληλα, στον λιμένα υπάρχουν σημαντικές υποδομές όσον αφορά τις σιδηροδρομικές μεταφορές, οι οποίες βοηθούν στην άφιξη και στην αναχώρηση εμπορευμάτων από αυτόν.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως ο λιμένας εξυπηρετεί trade routes που καλύπτουν σημαντικούς λιμένες σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ και Ρωσία.

Τέλος, η αύξηση της διαχειριστικής ικανότητάς του θα αποβεί ευνοϊκή σε περίπτωση φαινομένων συμφόρησης στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, καθώς θα προσφέρει εναλλακτικό προορισμό για τα εμπορευματοκιβώτια που κατευθύνονται προς ή αναχωρούν από την Κίνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.