«Vision 2030»: Προς ιδιωτικοποίηση οι αερολιμένες της Σαουδικής Αραβίας

«Vision 2030»: Προς ιδιωτικοποίηση οι αερολιμένες της Σαουδικής Αραβίας

118
«Vision 2030»: Προς ιδιωτικοποίηση οι αερολιμένες της Σαουδικής Αραβίας

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας φέρεται να επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση όλων των αερολιμένων της χώρας ως μέρος του «Vision 2030», μιας στρατηγικής για την οικονομική διαφοροποίηση της χώρας.

Μιλώντας στη σαουδαραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat, ο επικεφαλής της General Authority of Civil Aviation (GACA), Abdulaziz Al-Duailej, δήλωσε ότι 22 φορείς εκμετάλλευσης αερολιμένων θα μετατραπούν σε εταιρείες χαρτοφυλακίου, επιφορτισμένες με την κατασκευή, τη λειτουργία και τη διαχείριση των αεροδρομίων της χώρας.

Στις δηλώσεις του, ο Al-Duailej τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση προχωρά με «σταθερά βήματα». Δύο από τα προτεινόμενα έργα προς ιδιωτικοποίηση, τα αεροδρόμια Taif και Abha, προχωρούν προς την ολοκλήρωση των τελικών τεχνικών και οικονομικών μελετών.

Στόχος όλων των παραπάνω είναι να αυξηθεί η ικανότητα εξυπηρέτησης επιβατών στα 300 εκατομμύρια μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Επιπλέον, η στρατηγική της Σαουδικής Αραβίας στον τομέα των αερομεταφορών θα επικεντρωθεί στην επέκταση των υφιστάμενων δομών αεροδρομίων στην περιοχή και επίσης στη δημιουργία ενός νέου εθνικού αερομεταφορέα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.