Στρατηγικές κινήσεις της Maersk με επίκεντρο την ασιατική αγορά

Στρατηγικές κινήσεις της Maersk με επίκεντρο την ασιατική αγορά

76
Στρατηγικές κινήσεις της Maersk με επίκεντρο την ασιατική αγορά

H A.P. Moller-Maersk, συνεχίζοντας τις στρατηγικές της κινήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, προχωρά σε μία ακόμα εξαγορά εταιρείας παροχής υπηρεσιών logistics, της κορεατικής LF Logistics. Η εταιρεία είναι πρωτοπόρος στις υπηρεσίες logistics στην Ασία, με κορυφαίες δυνατότητες πολυκαναλικών υπηρεσιών, ηλεκτρονικού εμπορίου και χερσαίων μεταφορών. Η εξαγορά αυτή συνεχίζει τις στρατηγικής σημασίας κινήσεις της Maersk προς εκπλήρωση του στόχου της να γίνει η κορυφαία εταιρεία logistics παγκοσμίως που παρέχει ψηφιακά ενοποιημένες ολοκληρωμένες λύσεις μεταφοράς εμπορευμάτων, βασισμένες στον έλεγχο κρίσιμων παραμέτρων, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Soren Skou.

Η εταιρεία θα αποκτήσει επιπλέον πρόσβαση σε 223 αποθήκες εμπορευμάτων, αγγίζοντας συνολικά τις 549 παγκοσμίως. Έτσι, θα ενδυναμωθούν η αποθήκευση και η ταχύτερη διανομή εμπορευμάτων, ενώ παράλληλα θα καλυφθούν καλύτερα οι προσδοκίες και οι ανάγκες των πελατών της για μακροχρόνια και υπεύθυνα συμβόλαια παροχής υπηρεσιών logistics με έμπιστους συνεργάτες. Η LF Logistics διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ενώ απασχολεί πάνω από 10.000 εργαζομένους σε 14 χώρες. Ειδικεύεται σε λύσεις διανομής B2B και B2C στο λιανικό, στο χονδρικό και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι στενές σχέσεις με τους πελάτες και η λειτουργική αριστεία της αποτελούν ισχυρή βάση για την επέκταση της Maersk στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Ο CEO της LF Logistics, Joseph Phi, υπογράμμισε ότι η εξαγορά είναι απόδειξη της δυναμικής που έχει η εταιρεία του, της φιλοσοφίας και της κουλτούρας της, που οδηγούν σε αξιοσημείωτα αποτελέσματα και σε ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες της. Οι δύο εταίροι μαζί θα ενδυναμώσουν τις αξίες των εργαζομένων τους και θα βοηθήσουν τους πελάτες τους να επιτύχουν βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η εξαγορά ανήλθε στα 3,6 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.