Νέος «πονοκέφαλος» για τις κρουαζιέρες;

Νέος «πονοκέφαλος» για τις κρουαζιέρες;

95
Νέος «πονοκέφαλος» για τις κρουαζιέρες;

«Φρένο» στην ανάκαμψη του κλάδου κρουαζιέρας αναμένεται να θέσει πρόσφατη ανακοίνωση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC). Συγκεκριμένα, πληθώρα ειδησεογραφικών μέσων, μεταξύ άλλων τα CNBC, CNN και Reuters αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους την προτροπή των CDC προς «αποφυγή» των κρουαζιέρων ανεξάρτητα με το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι.

Σύμφωνα με τα CDC, οι κρουαζιέρες έχουν καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνες όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19. Όπως υπογραμμίζεται, από τις 15 έως τις 29 Δεκεμβρίου 2021, κρουαζιερόπλοια που επιχειρούν σε αμερικανικά ύδατα κατέγραψαν περίπου 5.000 κρούσματα της Covid-19.

Επίσης, τα CDC συμβουλεύουν τους επιβάτες που είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν παρά του αυξανόμενου υγειονομικού κινδύνου να εμβολιαστούν πριν τα ταξίδια τους.

Παράλληλα, στη Νοτιοανατολική Ασία και δη σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν, δεν έχουν ανακοινωθεί αντίστοιχες προτροπές από τις αρμόδιες αρχές. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Taiwan News, οι κρουαζιέρες δεν θα διακόψουν τα δρομολόγια τους στην Ταϊβάν. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.