«Εσείς φταίτε!»: Κρεμλίνο εναντίον ΕΕ για την κρίση στο φυσικό αέριο

«Εσείς φταίτε!»: Κρεμλίνο εναντίον ΕΕ για την κρίση στο φυσικό αέριο

149
«Εσείς φταίτε!»: Κρεμλίνο εναντίον ΕΕ για την κρίση στο φυσικό αέριο

Η κρίση στην αγορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μπορεί να τερματιστεί μόνο με την αυξανόμενη προσφορά για την άμεση κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι RBC. Ο κ. Νόβακ τόνισε επίσης ότι «είναι δύσκολο να δηλώσουμε πότε θα τελειώσει η περίοδος των υψηλών τιμών», συμπληρώνοντας ότι, εάν το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης στην Ευρώπη υποστηριχτεί με μακροπρόθεσμες παραδόσεις από τη Ρωσία, την Αλγερία και τη Νορβηγία, τότε η κατάσταση όσον αφορά τις τιμές θα είναι πιο σταθερή, αν και οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον χρονικό ορίζοντα της βελτίωσης είναι αδύνατη σήμερα.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε επίσης ότι «ένας από τους λόγους για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη είναι η έλλειψη σχεδιασμού», δηλώνοντας ότι η χώρα του είναι «φυσικά έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή και τις εξαγωγές φυσικού αερίου», αφού οι ρωσικοί πόροι είναι διαθέσιμοι για την κάλυψη των απαιτήσεων των Ευρωπαίων καταναλωτών σε οποιονδήποτε όγκο. Ωστόσο, ο Ρώσος πολιτικός τόνισε ότι η Gazprom χρειάζεται μακροπρόθεσμα συμβόλαια και στρατηγικές συμφωνίες που θα αντανακλούν τις τεράστιες επενδύσεις που απαιτούνται για την κλιμάκωση της παραγωγής, με σκοπό τη μακροπρόθεσμη απόσβεση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.