Containerships: Γιατί η Ινδία ζητά άμεσα νέες λύσεις μεταφοράς φορτίων

Containerships: Γιατί η Ινδία ζητά άμεσα νέες λύσεις μεταφοράς φορτίων

122
Containerships: Γιατί η Ινδία ζητά άμεσα νέες λύσεις μεταφοράς φορτίων

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση στο Δελχί η δυσκολία εύρεσης containerships για την άμεση εξαγωγή ευπαθών προϊόντων από την ινδική περιφέρεια προς την Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Με γνώμονα τη συμφόρηση στους λιμένες που εξυπηρετούν τα πλοία τακτικών γραμμών διεθνώς, ο αρμόδιος υπουργός Εμπορίου εξετάζει, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τη ναύλωση bulk carriers για την άμεση εξαγωγή γεωργικών προϊόντων που παράγονται τη συγκεκριμένη περίοδο στην Ινδία. Οι ινδικές υπηρεσίες φαίνεται πως δυσκολεύονται στην ανεύρεση προσφερόμενων bulkers, και ειδικότερα σε μεσαίας και μικρής χωρητικότητας, τα οποία θα εξασφαλίσουν όχι μόνο ναυλώσεις σε ικανοποιητικούς ναύλους αλλά και απρόσκοπτες παραδόσεις.

Τις αρμόδιες ινδικές υπηρεσίες απασχολούν επίσης θέματα όπως η συσκευασία αλλά και η μεταφορά των προϊόντων από και προς τα bulk carriers, προκειμένου να μην υπάρξουν περιπτώσεις οικονομικών απαιτήσεων για πλημμελή παράδοσή τους στον τελικό αποδέκτη.

Η άμεση εξασφάλιση πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου θα επιτρέψει όχι μόνο το αναγκαίο άνοιγμα του ινδικού εμπορίου σε μια δύσκολη εποχή για την εθνική οικονομία, λόγω της πανδημίας, αλλά θα αποτελέσει και μια οικονομική σανίδα σωτηρίας για τους τοπικούς γεωργικούς πληθυσμούς, ειδικά στις ανατολικές και νότιες επαρχίες της χερσονήσου, που πρέπει να εξάγουν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.