Πώς διαμορφώνονται προσφορά και ζήτηση καφέ

Πώς διαμορφώνονται προσφορά και ζήτηση καφέ

91
Πώς διαμορφώνονται προσφορά και ζήτηση καφέ

Μειωμένη αναμένεται η παγκόσμια παραγωγή καφέ το 2021/2022, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας. Πιο συγκεκριμένα και βάσει του αμερικανικού υπουργείου, η παραγωγή καφέ θα διαμορφωθεί στους 167,5 εκατ. σάκους, παρουσιάζοντας μείωση 8,5 εκατ. σάκων σε σχέση με το 2020/2021.

Οι εκτιμήσεις για πτώση της παγκόσμιας παραγωγής είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις εκτιμήσεις για πτώση της παραγωγής καφέ στη Βραζιλία, η οποία θα φτάσει στους 56,3 εκατ. σάκους (-13,6 εκατ. σάκοι).

Ως απόρροια της μειωμένης παραγωγής, τα τελικά αποθέματα θα μειωθούν κατά 6,3 εκατ. σάκους, στους 30 εκατ. σάκους. Οι εξαγωγές εκτιμώνται στους 117,2 εκατ. σάκους, με την πτώση από πλευράς Βραζιλίας να αντισταθμίζεται από την άνοδο των εξαγωγών του Βιετνάμ.

Τέλος, αναθεωρημένη κατά 1,5 εκατ. σάκους είναι η εκτίμηση για την παγκόσμια κατανάλωση καφέ, η οποία, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο, θα φτάσει στους 164,9 εκατ. σάκους. ΕΕ, ΗΠΑ και Βραζιλία θα αποτελέσουν τους μεγαλύτερους καταναλωτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.