Ο Καναδάς υποδέχεται το πρώτο ηλεκτρικό ferry μηδενικών εκπομπών

Ο Καναδάς υποδέχεται το πρώτο ηλεκτρικό ferry μηδενικών εκπομπών

115
Ο Καναδάς υποδέχεται το πρώτο ηλεκτρικό ferry μηδενικών εκπομπών

Ένα πρόσφατα μετασκευασμένο ηλεκτρικό ferry αποτελεί το πρώτο πλοίο της κατηγορίας του που θα επιχειρεί στον Καναδά παράγοντας μηδενικές εκπομπές, καθώς διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα πρόωσης με μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Το «Marilyn Bell I», όπως ονομάζεται το πλοίο, επιχειρεί στο Τορόντο από το 2010, μεταφέροντας επιβάτες, οχήματα και προμήθειες από και προς το αεροδρόμιο Billy Bishop στο Toronto Island.

Κατασκευασμένο από την Hike Metal Products στο Οντάριο του Καναδά, το «Marilyn Bell I» αναβαθμίστηκε το 2018, ώστε να μπορεί να καταναλώνει καύσιμο βιοντίζελ, ενώ το 2021 οι κινητήρες και οι ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου αφαιρέθηκαν, προκειμένου να εγκατασταθεί ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και ισχύος, το οποίο τροφοδοτείται από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου. Πλέον, το πλοίο καταναλώνει ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές, την οποία θα προμηθεύεται από την Bullfrog Power, παράγοντας μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και μειώνοντας έτσι τα επίπεδα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του αεροδρομίου κατά 530 τόνους ετησίως.

Το πλοίο διαθέτει το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και ισχύος ZEROe της εταιρείας CANAL, το οποίο περιλαμβάνει και το CANAL Automatic Shore Charging System (ASCS), την πρώτη λύση αυτόματης φόρτισης ηλεκτρικού πλοίου στη Βόρεια Αμερική, επιτρέποντας στο πλοίο να φορτίζει τις μπαταρίες του μόλις προσδέσει στην προβλήτα, σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών.

Η μετασκευή του πλοίου κόστισε συνολικά περίπου 3,8 εκατ. δολάρια, ποσό που πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από τη Λιμενική Αρχή του Τορόντο (PortsToronto) και συγκεντρώθηκε από τα τέλη του αεροδρομίου της πόλης.

Φωτό: PortsToronto

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.