«Μάχη» στις τακτικές γραμμές: Η MSC εκθρονίζει τη Maersk

«Μάχη» στις τακτικές γραμμές: Η MSC εκθρονίζει τη Maersk

254
«Μάχη» στις τακτικές γραμμές: Η MSC εκθρονίζει τη Maersk

Τέλος στην πρωτοκαθεδρία της Maersk στις τακτικές γραμμές σε όρους μεταφορικής ικανότητας θέτει η απόφαση του ΔΣ της βραζιλιάνικης εταιρείας logistics Log-In-Logistica για την εξαγορά της από τη Sas Shipping Agencies Services Sàrl, θυγατρική της Mediterranean Shipping Company S.A.

Σύμφωνα με δεδομένα της Alphaliner, η Log-In συνιστά την 51η μεγαλύτερη εταιρεία στις τακτικές γραμμές, σε όρους μεταφορικής ικανότητας. Ο στόλος της απαρτίζεται από έξι containerships συνολικής μεταφορικής ικανότητας 15.462 TEUs. Την ίδια ώρα, οι στόλοι των Maersk και MSC διαθέτουν μεταφορική ικανότητα ίση με 4.264.054 TEUs και 4.257.900 TEUs αντίστοιχα. Συνεπώς, η μεταξύ τους διαφορά, πριν την έγκριση της εξαγοράς, ήταν ίση με 6.154 TEUs, η οποία και υπερκαλύφθηκε μέσω της συμφωνίας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως οι επενδυτικές κινήσεις της MSC την είχαν θέσει ήδη σε τροχιά εκθρόνισης της Maersk, ακόμη και αν η εξαγορά της Log-In δεν είχε εγκριθεί. Συγκεκριμένα, το orderbook της MSC ανέρχεται σε 60 πλοία μεταφορικής ικανότητας σχεδόν ίσης με 1 εκατ. TEUs, έναντι 25 πλοίων μεταφορική ικανότητας 255.100 TEUs της Maersk.

Τέλος, σημειώνεται πως η αξία της εξαγοράς ξεπερνά τα $500 εκατ. και ενισχύει την θέση της MSC όχι μόνο στα ύδατα αλλά καθ’ όλο το μήκος των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.