Πώς οι επενδυτικές κινήσεις της MSC την «φέρνουν κοντά» στον λιμένα Αλεξανδρούπολης

Πώς οι επενδυτικές κινήσεις της MSC την «φέρνουν κοντά» στον λιμένα Αλεξανδρούπολης

353
Πώς οι επενδυτικές κινήσεις της MSC την «φέρνουν κοντά» στον λιμένα Αλεξανδρούπολης

Προσφορά για την εξαγορά του 100% της Bolloré Africa Logistics, έναντι 5,7 δισ. ευρώ, κατέθεσε η MSC, σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου Bolloré τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021.

Με την κίνηση αυτή, η MSC προσβλέπει στην επέκτασή της στις εφοδιαστικές αλυσίδες της Αφρικής.

Εφόσον η εξαγορά ολοκληρωθεί, το χαρτοφυλάκιο του ομίλου MSC δύναται να επεκταθεί και στην Ελλάδα, καθώς η Bolloré Africa Logistics συμμετέχει σε κοινοπραξία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται πως, τον περασμένο Μάρτιο, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε τέσσερα επενδυτικά σχήματα για τη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης» (ΟΛΑ ΑΕ).

Στη Β’ φάση του διαγωνισμού είχαν προκριθεί τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

1) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT

2) Κοινοπραξία CAMERON SA ‒ GOLDAIR CARGO AE ‒ BOLLORE AFRICA LOGISTICS

3) Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS ‒ EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

4) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ

Εν κατακλείδι, με τις νέες επενδυτικές κινήσεις, με επίκεντρο τις εφοδιαστικές αλυσίδες, η MSC θα επεκταθεί στην Αφρική, η οποία αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές εμπόριο μακροπρόθεσμα. Την ίδια ώρα, της προσφέρουν δίοδο για ενίσχυση της παρουσίας της στη Μεσόγειο, και δη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αξίζει να σημειωθεί πως η MSC δεν αποτελεί τον μοναδικό κολοσσό στις τακτικές γραμμές που καλοβλέπει τις προοπτικές των ελληνικών λιμένων. Συγκεκριμένα, η CMA CGM, μέσω της θυγατρικής της Terminal Link, συμμετέχει σε κοινοπραξία που κατέχει μερίδιο στην ΟΛΘ ΑΕ.

Φωτό: www.facebook.com/Alexandroupolis-Port-Authority

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.