Ρωσικός λιμένας επιβραβεύει τα πράσινα πλοία

Ρωσικός λιμένας επιβραβεύει τα πράσινα πλοία

110
Ρωσικός λιμένας επιβραβεύει τα πράσινα πλοία

Η Αρχή του λιμανιού Bronka στην Αγία Πετρούπολη, θα θεσπίσει από τις αρχές του νέου έτους μια έκπτωση της τάξης του 10% για παροχή υπηρεσιών πρόσδεσης και άλλων αναγκαίων υπηρεσιών για πλοία με οικολογικά συστήματα πρόωσης που εισέρχονται στο λιμάνι. Η κίνηση αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας της λιμενικής αρχής σε συνεργασία με τους πελάτες της, για ένα πιο πράσινο περιβάλλον με μείωση των αερίων ρύπων που προκαλούνται από τη ναυτιλία.

Οι εκπτώσεις θα παρέχονται σε πλοία που είναι εφοδιασμένα με μηχανές καύσης υγροποιημένου αερίου για την πρόωσή τους , τα οποία εκπέμπουν σημαντικά λιγότερους ρύπους όπως διοξείδιο του άνθρακα, του αζώτου και του θείου. Επίσης πλοία με άλλα καινοτόμα συστήματα πρόωσης που είναι φιλικά προς το περιβάλλον θα επιβραβεύονται με την ίδια έκπτωση. Τέτοια συστήματα αποτελούν ηλεκτρικές μηχανές μπαταριών ιόντων λιθίου, ηλιακά πάνελ και συστήματα αξιοποίησης του ανέμου για παραγωγή ενέργειας, (wind rotors).

Η απαίτηση για ενεργειακά αποδοτικά πλοία είναι μεγαλύτερη για περιοχές όπως η Βαλτική και η Βόρεια Θάλασσα που συμπεριλαμβάνονται στις περιοχές ελέγχου ρύπων, γνωστές ως ECAs και αφορούν τα όρια των ατμοσφαιρικών ρύπων που προκαλούνται από τα πλοία.

Φωτό: Anatoly Maltsev/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.