Στο Ελληνικό προσεχώς το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο

Στο Ελληνικό προσεχώς το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο

281
Στο Ελληνικό προσεχώς το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο

Ξεκινάει σήμερα την πορεία του στο χρόνο και εντάσσεται στη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο, με την παράδοση της πρώτης έκτασης πρασίνου και ψυχαγωγίας 70 στρεμμάτων, μιας έκτασης όσο περίπου ο μισός Εθνικός Κήπος, καθώς ανοίγει τις πόρτες του το Experience Park. Πρόκειται για ένα μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το οποίο δημιουργείται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που πραγματοποιείται στην πρώην έκταση του αεροδρομίου του Ελληνικού, ενός πάρκου που στην ολοκλήρωσή του θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Στη συγκεκριμένη έκταση φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες με βάση σχεδιασμό που βασίστηκε στη βιοποικιλότητα της περιοχής. Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στο σύνολο του σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων μέχρι την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Στο πάρκο, μεταξύ άλλων, υπάρχει σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, ένας χώρος υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά με παιχνίδια κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς και ο κήπος Zen που αποτελεί μια όαση όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο, στην ολοκλήρωση του θα είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο, το οποίο θα είναι ανοιχτό στο κοινό και θα αποτελέσει τον πυρήνα της σύνδεσης του θαλάσσιου μετώπου με τον ορεινό όγκο του Υμηττού και έναν σημαντικότατο και αναγκαίο πνεύμονα πρασίνου για τον αστικό ιστό της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.