Βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα

Βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα

67
Βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα

H εταιρεία ανάλυσης στην αγορά χάλυβα MEPS αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή της για την παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα το 2021. Ειδικότερα, η MEPS εκτιμά ότι φέτος η παραγωγή χάλυβα θα αγγίξει τους 1,94 δισ. τόνους. Παρά την προς τα κάτω εκτίμηση, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση 3,4% σε σχέση με το 2020 ενώ αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για παγκόσμια παραγωγή ρεκόρ.

STEEL

H Kίνα αποτελεί τον κύριο λόγο αναθεωρημένης προς τα κάτω εκτίμησης, σύμφωνα με την MEPS, καθώς στο πλαίσιο της προώθησης της πράσινης ατζέντας ενόψει και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων η ασιατική χώρα προχωρά σε μείωση της παραγωγής της. Η ΜΕPS εκτιμά ότι τα επόμενα πέντε χρόνια, η κινεζική παραγωγή χάλυβα θα αυξηθεί μεν αλλά με βραδύτερο ρυθμό απ’ ότι τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ΕΕ θα παραγάγει φέτος 153 εκατ. τόνους, καταγράφοντας αύξηση 15% σε ετήσια βάση. Η παραγωγή της αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα έτη αλλά όχι στα επίπεδα του 2017 ενώ Γερμανία και Ιταλία θα ενισχύσουν, βάσει της MEPS, τη θέση τους ως κορυφαίοι παραγωγοί χάλυβα στην ΕΕ.

Στην Ασία, η ινδική παραγωγή θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα πέντε έτη κυρίως λόγω των σημαντικών επενδύσεων που λαμβάνουν χώρα στην εγχώρια παραγωγή.

Τέλος, σε ποσοστιαίους όρους , η μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής θα λάβει χώρα στη Μέσα Ανατολή, κατά τις εκτιμήσεις της MEPS. Έως το 2026 επιπλέον 14 εκατ. τόνοι χάλυβα θα προστίθενται στην παραγωγή ετησίως από τα επίπεδα του 2020. Το Ιράν θα αποτελέσει τον απόλυτο οδηγό της αύξησης της παραγωγής λόγω αυξημένων επενδύσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.