Ένα νέο δίκτυο εγκαταστάσεων καραντίνας για ναυτικούς

Ένα νέο δίκτυο εγκαταστάσεων καραντίνας για ναυτικούς

618
Ένα νέο δίκτυο εγκαταστάσεων καραντίνας για ναυτικούς

Πλοιοκτήτες, ναυτεργατικά σωματεία και οργανισμοί στις θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το δικό τους εγκεκριμένο παγκόσμιο δίκτυο εγκαταστάσεων καραντίνας προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι ναυτικοί μπορούν ασφαλώς να επιβιβαστούν σε πλοία παρά τις ενδεχόμενες αλλαγές στις κυβερνητικές πολιτικές προς τον περιορισμό της Covid-19.

Η πρωτοβουλία έρχεται καθώς η παραλλαγή Όμικρον οδηγεί κυβερνήσεις στο κλείσιμο των συνόρων προς τους ναυτικούς οι οποίοι θέλουν να μπαρκάρουν ή να ξεμπαρκάρουν.

Το Crew Enhanced Quarantine International Programme (#CrewEQUIP) αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ του International Maritime Employers’ Council (IMEC), του International Chamber of Shipping (ICS) και της International Transport Workers’ Federation (ITF). Από κοινού οι οργανισμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν το 80% του παγκόσμιου στόλου και εκπροσωπούν σχεδόν ένα εκατ. ναυτικούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σκοπός των εν λόγω οργανισμών είναι να αποφευχθεί η επιστροφή στις ακραίες συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης των αλλαγών πληρωμάτων όπου 400.000 ναυτικοί ήταν εγκλωβισμένοι στα πλοία. Το #CrewEQUIP φιλοδοξεί να διευκολύνει τις αλλαγές πληρωμάτων, ωστόσο κρίνεται απαραίτητο ένα παγκόσμιο, μόνιμο σύστημα αναγνώρισης ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού και τεστ για τις μετακινήσεις των ναυτικών, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ICS.

Από την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, πλοιοκτήτες, ναυτιλιακές εταιρείες και οι εκπρόσωποί τους μπορούν να έχουν πρόσβαση στο portal ηλεκτρονικής κράτησης crewequip.org για να επιλέξουν την εγκατάσταση καραντίνας πριν ναυτικοί τους επιβιβαστούν σε πλοίο.

Φωτό: Luca Zennaro/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.