Capital Product Partners: Άνω του $1,2 δισ. το ναυπηγικό πρόγραμμα LNGC

Capital Product Partners: Άνω του $1,2 δισ. το ναυπηγικό πρόγραμμα LNGC

450
Capital Product Partners: Άνω του $1,2 δισ. το ναυπηγικό πρόγραμμα LNGC

H Capital Product Partners L.P. ανακοίνωσε την παράδοση στους νέους ιδιοκτήτες του πλοίου «Adonis» στις 13 Δεκεμβρίου 2021. Το πλοίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.Α και τα καθαρά έσοδα από την πώλησή του μετά την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων ανέρχονται σε $49,3 εκατ.

Παράλληλα, η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία ανακοίνωσε την παραλαβή του LNGC «Aristidis  I», μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ. το οποίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries το 2021. Mε την προσθήκη του «Aristidis  I» ολοκληρώθηκε το ναυπηγικό πρόγραμμα LNGC της Capital Product Partners  L.P.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ολοκληρώσαμε τη σημαντική αυτή επένδυση για την απόκτηση έξι LNGC τελευταίας γενιάς η οποία ανέρχεται σε πάνω από $1,2 δισ. […] Η αγορά του LNG υποστηρίζεται από θετικά μακροπρόθεσμα fundamentals καθώς τόσο το φυσικό αέριο όσο και το LNG αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση και ως εκ τούτου είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτεινόμαστε στον κλάδο αυτόν», τόνισε ο κ. Τζέρι Καλογηράτος, CEO της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.