Signal Maritime: Η τολμηρή κίνηση που έφερε αύξηση κερδών

Signal Maritime: Η τολμηρή κίνηση που έφερε αύξηση κερδών

1352
Signal Maritime: Η τολμηρή κίνηση που έφερε αύξηση κερδών

Η Signal Maritime η οποία διαχειρίζεται pool δεξαμενόπλοιων κατέγραψε σημαντική αύξηση στα κέρδη TCE των υπό διαχείριση Aframaxes χάρη στην απόφαση να αυξήσει έως 70% το μερίδιο του στόλου της που επιχειρεί δυτικά του Σουέζ. Επανατοποθετώντας τα πλοία από την ανατολή στη δύση μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, η Signal Maritime Aframax Pool (SMAP) είχε τη δυνατότητα να επιτύχει καθαρό TCE ύψους $20.800 και $18.100 τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αντίστοιχα. Από αρχές του έτους έως σήμερα το μέσο TCE για το SMAP κινείται στα $11.000.

Με αφορμή την απόδοση του στόλου Aframaxes της Signal Maritime, o κ. Πάνος Δημητρακόπουλος CEO της εταιρείας σχολίασε τα εξής: «ήταν μια τολμηρή στρατηγική βασιζόμενη στη λεπτομερή ανάλυση της εποχικότητας, του αντικτύπου της πανδημίας και της προσφοράς και ζήτησης πλοίων. Ενώ η κίνηση του φθινοπώρου είχε αντίκτυπο στη βραχυπρόθεσμη απόδοση, είχαμε τη δυνατότητα να βρούμε ελκυστικά backhaul φορτία για τα πλοία επανατοποθετώντας τα από την ανατολή στη δύση. […] Την ίδια ώρα έχουμε διατηρήσει μια ισχυρή παρουσία στο US Gulf».

Η Signal Maritime διαχειρίζεται δύο Pools: ένα 21 Aframaxes και ένα 16 MR tankers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.