CMA CGM: Εξαγορά ύψους $3 δισ. και «εξάπλωση» στα logistics

CMA CGM: Εξαγορά ύψους $3 δισ. και «εξάπλωση» στα logistics

138
CMA CGM: Εξαγορά ύψους $3 δισ. και «εξάπλωση» στα logistics

Ο γαλλικός όμιλος CMA CGM προχώρησε στην εξαγορά σημαντικών λειτουργιών και τμημάτων της αμερικανικής Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services (CLS), εταιρείας παροχής υπηρεσιών ecommerce contract logistics. Το ύψος της εξαγοράς άγγιξε τα 3 εκατ. δολάρια. Με τη στρατηγική αυτή κίνηση ισχυροποιείται η θέση του γαλλικού κολοσσού ως κυρίαρχης εταιρεία στον ναυτιλιακό κλάδο, στην παροχή υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευμάτων και στα logistics, μέσω της θυγατρικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών logistics CEVA.

Με την ένωση των δύο εταιρειών, το εργατικό δυναμικό της νέας εταιρείας θα ανέλθει στα 90.000 άτομα παγκοσμίως, σε πάνω από 160 χώρες, καθιστώντας την την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής των εν λόγω υπηρεσιών. Η CLS θα αναβαθμίσει και τις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες της CEVA στο κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου με πρόσθετες υπηρεσίες, όπως διαχείριση αντίστροφης εφοδιαστικής αλυσίδας και παράδοση εμπορευμάτων αυθημερόν.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου CMA CGM, Rodolphe Saadé, ανέφερε ότι η εξαγορά θα υποστηρίξει στρατηγικά τη θυγατρική εταιρεία CEVAS στην ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά και θα τη βοηθήσει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ταυτόχρονα θα συνεισφέρει στο όραμα του ομίλου για παροχή end-to-end ολοκληρωμένων λύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ο Alain Monié, γενικός διευθυντής της CLS, τόνισε ότι πρωταρχική επιδίωξη της εταιρείας είναι η επένδυση στην τεχνολογία, ώστε να γίνει κυρίαρχη στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Φωτό: Bernd Dittrich/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.