Νέο γίγαντα στα logistics δημιουργεί η Κίνα

Νέο γίγαντα στα logistics δημιουργεί η Κίνα

150
Νέο γίγαντα στα logistics δημιουργεί η Κίνα

Στη δημιουργία ενός νέου κρατικών/δημοσίων συμφερόντων ομίλου logistics προέβη η Κίνα, βάσει κινεζικών MME. Συγκεκριμένα, ο νέος όμιλος δημιουργήθηκε μέσω συγχωνεύσεων, μεταξύ άλλων, της China Railway Materials Group και τεσσάρων διευθύνσεων της China Chengtong Holdings Group.

Επιπλέον, η κρατική Assets Supervision and Administration Commission of the State Council ελέγχει το 38,91% των μετοχών του νεοσύστατου ομίλου. Ίδιο ποσοστό κατέχει και η China Chengtong Holdings Group. Ακόμη, μετοχές κατέχουν και τρεις στρατηγικοί επενδυτές, συγκεκριμένα η China Eastern Airlines (10%), η COSCO (7,3%) και η China Merchants Group (4,9%).

Συνεπώς, ο όμιλος συγκεντρώνει επενδυτές κατά μήκος των εφοδιαστικών αλυσίδων, καλύπτοντας το φάσμα τόσο των θαλάσσιων όσο και των εναέριων και των σιδηροδρομικών μεταφορών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι στρατηγικές κινήσεις του Πεκίνου με στόχο την αναβάθμιση των εφοδιαστικών αλυσίδων του λαμβάνουν χώρα εν μέσω μιας συνεχιζόμενης κρίσης στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες.

Τέλος, θολές παραμένουν οι όποιες επιδράσεις της εν λόγω κινεζικής στρατηγικής στον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο το απέραντο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Κίνας απλώνεται κατά μήκος του πλανήτη και το ενδεχόμενο φαινομένων «spillover» παραμένει πάντα πιθανό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.