Νέα «αναστάτωση» από το lockdown στην πόλη-λιμάνι Νινγκμπό

Νέα «αναστάτωση» από το lockdown στην πόλη-λιμάνι Νινγκμπό

213
Νέα «αναστάτωση» από το lockdown στην πόλη-λιμάνι Νινγκμπό

Νέα περιοριστικά μέτρα ενάντια στην πανδημία επιβάλλει η Κίνα, φέρνοντας επιπλέον πονοκεφάλους στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Πιο συγκεκριμένα, lockdown 14 ημερών επεβλήθη στη Zhenhai, μία από τις έξι επαρχίες στην πόλη-λιμάνι Νινγκμπό, όπου τα κρούσματα Covid παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Κύκλοι της ναυτιλιακής αγοράς μοιάζουν ανήσυχοι για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία ενός εκ των μεγαλυτέρων λιμανιών εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου. Άλλωστε, το νέο κύμα της πανδημίας αυξάνει τη ζήτηση για μάσκες και εξοπλισμούς προστασίας, εμπορεύματα που κατά κύριο λόγο εξάγονται από την Κίνα.

Η πολιτική της κινεζικής κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας φέρνει αλυσιδωτές συνέπειες, με τους ναυτικούς να βρίσκονται πάλι στο «μάτι του κυκλώνα». Συγκεκριμένα απαγορεύονται οι αλλαγές εντός της χώρας για ξένα πληρώματα, ενώ ακόμα και πλοία που έχουν προβεί σε αντικατάσταση του πληρώματός τους πριν από την είσοδο στη χώρα υποχρεούνται σε αναμονή 14 ημερών πριν από την πρόσδεσή τους στα κινεζικά λιμάνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.