Η νέα «απόπειρα» του Ever Given από τη Διώρυγα του Σουέζ

Η νέα «απόπειρα» του Ever Given από τη Διώρυγα του Σουέζ

567
Η νέα «απόπειρα» του Ever Given από τη Διώρυγα του Σουέζ

Νέα απόπειρα να διασχίσει τη Διώρυγα του Σουέζ θα πραγματοποιήσει το Ever Given, βάσει δημοσιεύματος του ειδησεογραφικού μέσου Bloomberg. Σημειώνεται, πως σχεδόν εννέα μήνες έχουν περάσει από όταν το Ever Given προσάραξε εντός της Διώρυγας και παρέμεινε ακινητοποιημένο εκεί για έξι ημέρες, δημιουργώντας αλυσιδωτές συνέπειες στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Επί του παρόντος, το Ever Given βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Υεμένης, με το Σουέζ να αποτελεί τον επόμενο προορισμό, βάσει δεδομένων του Bloomberg. To εν λόγω containership μεταφορικής ικανότητας 20.000 TEUs, είναι σχεδόν πλήρως έμφορτο και αναμένεται να φθάσει στη Διώρυγα του Σουέζ στις 12 Δεκεμβρίου.

Μετά το περιστατικό του Μαρτίου το πλοίο είναι επιδιορθωμένο και σε καλή κατάσταση. Τέλος, μετά τα όποια lessons learned από την προσάραξη του Ever Given η διέλευσή του από τη Διώρυγα φαντάζει μια τυπική διαδικασία την οποία πραγματοποιούν δεκάδες πλοία καθημερινά.

Φωτό: Khaled Elfiqi/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.