Οι πόλεις με το ακριβότερο κόστος διαβίωσης

Οι πόλεις με το ακριβότερο κόστος διαβίωσης

423
Οι πόλεις με το ακριβότερο κόστος διαβίωσης

Το Τελ Αβίβ είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός έχει ωθήσει τα κόστη διαβίωσης στα ύψη παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα «Worldwide Cost of Living 2021» του Economist.

Η ισραηλινή πόλη ξεπέρασε σε ακρίβεια το Παρίσι και τη Σιγκαπούρη και ανέβηκε πέντε θέσεις και έφτασε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Κόστους Διαβίωσης συντάσσεται συγκρίνοντας τιμές σε αμερικανικά δολάρια για αγαθά και υπηρεσίες μεταξύ 173 πόλεων.

Το Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στην κορυφή εξαιτίας της δύναμης του εθνικού νομίσματος του Ισραήλ –σεκέλ–έναντι του δολαρίου καθώς και εξαιτίας της αύξησης των τιμών στις μεταφορές και στα είδη μαναβικής.

Το Παρίσι και η Σιγκαπούρη μοιράζονται την δεύτερη θέση και ακολουθούν η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην έκτη θέση και η Γενεύη στην έβδομη.

Συμπληρώνοντας την πρώτη δεκάδα η Κοπεγχάγη βρίσκεται στην όγδοη θέση, το Λος Άντζελες στην ένατη και η Οσάκα της Ιαπωνίας στη δέκατη.

Τον περασμένο χρόνο, την πρώτη θέση στην κατάταξη μοιράζονταν το Παρίσι, η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ.

Η ιρανική πρωτεύουσα ανήλθε από την 79η θέση στην 29η καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις ώθησαν τις τιμές και προκάλεσαν ελλείψεις.

Η Δαμασκός χαρακτηρίστηκε η φθηνότερη πόλη στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό:  Shai Pal/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.