Έναρξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Πύλου

Έναρξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Πύλου

25
Έναρξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Πύλου

Στην έναρξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης λιμένα (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες υπηρεσίες) και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και της θαλάσσιας ζώνης της μαρίνας Πύλου για περίοδο 40 ετών, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση με την υποβολή προσφορών. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης, έως τις 11 Μαΐου 2022.

Η μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου με δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 129 τουριστικών σκαφών με μήκος από 8μ. έως 30μ. Το εμβαδόν της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Πύλου είναι 32.195 τ.μ. Ο γενικός σχεδιασμός της μαρίνας έχει εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα και προβλέπει την εξυπηρέτηση του θαλασσίου τουρισμού με σκάφη αναψυχής και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και ποιοτικού πόλου τουρισμού, αναψυχής και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στη μαρίνα Πύλου προβλέπονται οι χρήσεις γης, όπως τουρισμός- αναψυχή, κατοικία προς μίσθωση, διοίκηση και λειτουργία της μαρίνας, καθώς και χρήσεις χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου εκτιμάται ότι θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, καθιστώντας την Πύλο ως σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Bill Ligris/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.