Άρση ταξιδιωτικών περιορισμών στον ναυτιλιακό κόμβο της Σιγκαπούρης

Άρση ταξιδιωτικών περιορισμών στον ναυτιλιακό κόμβο της Σιγκαπούρης

314
Άρση ταξιδιωτικών περιορισμών στον ναυτιλιακό κόμβο της Σιγκαπούρης

Η Σιγκαπούρη επεκτείνει το Vaccinated Travel Lanes (VTLs) σε επιπλέον έξι χώρες, βάσει ανακοίνωσης της CAAS (Civil Aviation Authority of Singapore) την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, από τα μέσα Δεκεμβρίου, ταξιδιώτες από την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, τα Φίτζι, τις Μαλδίβες, τη Σρι Λάνκα και την Τουρκία θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα δίχως να υποχρεώνονται σε καραντίνα, εφόσον είναι εμβολιασμένοι. Βέβαια, θα είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε Covid τεστ.

Περισσότερες και επικαιροποιημένες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Ειδικότερα, στο VTL σχήμα συμμετέχουν 27 χώρες, οι οποίες στην προ-πανδημική εποχή αντιστοιχούσαν σε περίπου 60% των ημερήσιων αφίξεων στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με την CAAS, σκοπός είναι η αποκατάσταση του κύρους του Changi ως διεθνούς αερολιμένα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι χώρες που ανήκουν στο σχήμα έχουν παρόμοια επίπεδα κρουσμάτων Covid-19.

Παράλληλα, η Σιγκαπούρη θέτει περιορισμούς σε ταξιδιώτες από χώρες υψηλού ιικού φορτίου. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και έξι ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Λιχτενστάιν), με τους ταξιδιώτες αυτούς να υποχρεούνται σε καραντίνα δέκα ημερών, προτού υποβληθούν σε τεστ έναντι της Covid-19.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως η Σιγκαπούρη αποτελεί σημαντικό διεθνή κόμβο για τις αλλαγές πληρωμάτων σε πλοία. Επομένως, όσο διευκολύνονται οι μεταφορές από και προς τη Σιγκαπούρη, τα σημάδια για την εξομάλυνση της κρίσης αλλαγών πληρωμάτων εμφανίζονται θετικά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.