Αισιοδοξία για την αγορά των LPG carriers

Αισιοδοξία για την αγορά των LPG carriers

145
Αισιοδοξία για την αγορά των LPG carriers

Σε ανακοίνωση των τριμηνιαίων οικονομικών της αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο προέβη η Avance Gas Holding στις 25 Νοεμβρίου 2021. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη της τάξεως των $4,2 εκατ., αρκετά αυξημένα σε σύγκριση τόσο με το β’ τρίμηνο του 2021 ($1,5 εκατ.) όσο και με το γ’ τρίμηνο του 2020 ($2,3 εκατ.).

Παράλληλα, το TC coverage της εταιρείας ήταν 34% για το γ’ τρίμηνο του έτους, με μέσο TCE rate της τάξεως των $29.500/ημέρα. Επί του παρόντος, το TC coverage για το 2022 είναι ίσο με 23%, με μέσο TCE rate ίσο με $30.000/ημέρα.

Η Avance Gas παραμένει αισιόδοξη για την αγορά των VLGCs καθώς πλησιάζουν οι χειμερινοί μήνες. Άλλωστε, επί του παρόντος οι ναύλοι βρίσκονται άνω των $40.000/ημέρα. Σε ό,τι αφορά το 2022, οι εξαγωγές των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν, όπως και η παραγωγή του OPEC+, ενώ ταυτόχρονα θα προστεθούν είκοσι πλοία στον διεθνή στόλο VLGCs.

Αναφορικά με τις επενδυτικές κινήσεις της Avance Gas, τους πρώτους δύο μήνες του 2022, η εταιρεία θα παραλάβει δύο νεότευκτα VLGCs, ναυπηγημένα στη Νότια Κορέα, τα οποία θα μπορούν να καταναλώνουν LPG ως καύσιμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.