Κατακόρυφη πτώση της παραγωγής χάλυβα

Κατακόρυφη πτώση της παραγωγής χάλυβα

97
Κατακόρυφη πτώση της παραγωγής χάλυβα

Την έκθεση της για την παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα του Οκτωβρίου δημοσίευσε η Διεθνής Ένωση Χάλυβα (World Steel Association – WSA), η οποία αξιοποιεί δεδομένα από 64 χώρες. Σύμφωνα με αυτά, η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 145,7 εκατ. τόνους τον Οκτώβριο του 2021, 10,6% μειωμένη σε σύγκριση με το 2020.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής παρήχθη στην περιοχή Ασίας και Ωκεανίας (100,7 εκατ. τόνοι), η οποία, παρότι κατέλαβε την πρώτη θέση της κατάταξης, σημείωσε πτώση 16,6% στην παραγωγή της σε ετήσια βάση. Δεύτερη στην κατάταξη βρέθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η παραγωγή της οποίας ανήλθε σε 13,4 εκατ. τόνους τον Οκτώβριο. Σημαντικές ποσοστιαίες αυξήσεις στην παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα κατέγραψαν η Αφρική, η Βόρεια αλλά και η Νότια Αμερική.

Όσον αφορά τα παραγωγικά επίπεδα από τις αρχές του έτους, εκείνα της Ασίας και Ωκεανίας έχουν διαμορφωθεί στους 1,166 δισ. τόνους, 3% αυξημένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020.

3

Παράλληλα, σε επίπεδο χωρών, η Κίνα βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με παραγωγή που άγγιξε τους 71,6 εκατ. τόνους τον Οκτώβριο, 23,3% μειωμένη σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ινδία, με παραγωγή 9,8 εκατ. τόνων τον Οκτώβριο, μερικώς αυξημένη σε ετήσια βάση. Την τρίτη και τέταρτη θέση κατέλαβαν Ιαπωνία και ΗΠΑ, με ποσοστιαίες αυξήσεις σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020.

4

Τέλος, η ιδιαίτερα μεγάλη πτώση που κατεγράφη στην παραγωγή της Κίνας δεν εκπλήσσει. Άλλωστε, το Πεκίνο έχει προ πολλού γνωστοποιήσει τα σχέδιά του για «φρένο» στην παραγωγή χάλυβα, προκειμένου να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει.

Φωτό: Friedemann Voger/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.