«Φιλί ζωής» των ΗΑΕ στην Τουρκία με επίκεντρο τα λιμάνια

«Φιλί ζωής» των ΗΑΕ στην Τουρκία με επίκεντρο τα λιμάνια

192
«Φιλί ζωής» των ΗΑΕ στην Τουρκία με επίκεντρο τα λιμάνια

Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο όμιλος AD Ports με το τουρκικό κρατικό fund Turkiye Varlik Fonu (TVF). Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκονται η ανάπτυξη αλλά και η λειτουργία των λιμένων της γείτονος χώρας. Την ίδια ώρα, υπάρχει το ενδεχόμενο περαιτέρω επενδύσεων σε άλλα projects, τα οποία σχετίζονται με τις εφοδιαστικές αλυσίδες της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν διάφορες επενδυτικές ευκαιρίες εντός της Τουρκίας. Η συμφωνία θα ενδυναμώσει την παρουσία της AD Ports στην ευρύτερη περιοχή και θα αυξήσει το εμπόριο μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Τουρκίας. Άλλωστε, η προαναφερθείσα συμφωνία αποτελεί μόνο μία από τις συμφωνίες συνολικής αξίας $10 δισ. που υπεγράφησαν υπό την επίβλεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του διάδοχου πρίγκιπα του Άμπου Ντάμπι, Mohammed bin Zayed.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η τουρκική οικονομία βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση, με το εθνικό νόμισμα να υποτιμάται σχεδόν καθημερινά, μειώνοντας σημαντικά την αγοραστική δύναμη των Τούρκων πολιτών. Συνεπώς, καθώς τα περιθώρια στενεύουν για την τουρκική οικονομία, και κατ’ επέκταση για την τουρκική κυβέρνηση, η επενδυτική χείρα βοηθείας των ΗΑΕ ίσως αποδειχθεί σωτήρια.

Φωτό: Falco από το Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.