Επανεκκίνηση της θαλάσσιας μεταφοράς ουρίας μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας

Επανεκκίνηση της θαλάσσιας μεταφοράς ουρίας μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας

81
Επανεκκίνηση της θαλάσσιας μεταφοράς ουρίας μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας

Το πρώτο από μια σειρά φορτίων ουρίας κατέφθασε με πλοίο από την Κίνα στη Νότια Κορέα, εν μέσω σοβαρών ελλείψεων που αντιμετωπίζει η δεύτερη στο υγρό που χρησιμοποιείται σε ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα για τη μείωση των εκπομπών τους.

Ειδικότερα, πλοίο έμφορτο με 300 τόνους ουρίας κατέφθασε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στη νοτιοανατολική πόλη Ulsan, έχοντας ξεκινήσει το ταξίδι του από την ανατολική πόλη της Κίνας Tianjin το Σάββατο 20 Νοεμβρίου. Συνολικά η Κίνα θα αποστείλει 18.700 τόνους ουρίας στη Νότια Κορέα το προσεχές διάστημα. Το φορτίο εισήχθη από τη Lotte Fine Chemical, τον μεγαλύτερο παραγωγό ουρίας της Νότιας Κορέας.

Αξιωματούχοι του νοτιοκορεατικού Υπουργείου Ωκεανών ανέφεραν ότι το υπουργείο κάνει συντονισμένες προσπάθειες με ναυτιλιακές εταιρείες για την εξασφάλιση φορτίων ουρίας, που θα καταφθάσουν σε εγχώρια λιμάνια την κατάλληλη στιγμή.

H Νότια Κορέα είναι αντιμέτωπη με ελλείψεις ουρίας μετά την απόφαση της Κίνας τον περασμένο Οκτώβριο να θέσει περιορισμούς στις εξαγωγές, προς τόνωση της εγχώριας προσφοράς. Ο αντίκτυπος της απόφασης του Πεκίνου είναι ιδιαίτερα αισθητός, αν αναλογιστεί κανείς ότι τους πρώτους εννέα μήνες του έτους το 97,6% των νοτιοκορεατικών εισαγωγών ουρίας προήλθε από την Κίνα έναντι 88% το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Φωτό: Jeon Heon-Kyun/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.