Δανέζικη φρεγάτα σκότωσε τέσσερις πειρατές

Δανέζικη φρεγάτα σκότωσε τέσσερις πειρατές

5658
Δανέζικη φρεγάτα σκότωσε τέσσερις πειρατές

Στρατιωτικές δυνάμεις της φρεγάτας Esbern Snare του Πολεμικού Ναυτικού της Δανίας σκότωσαν τέσσερις πειρατές και τραυμάτισαν έναν ακόμη κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στον Κόλπο της Γουινέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της Δανίας, κανένας Δανός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε ενώ πέντε πειρατές δέχτηκαν πυρά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στα χωρικά ύδατα της Νιγηρίας όταν οι δράστες αποπειράθηκαν να επιβιβαστούν στο πολεμικό πλοίο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι Δανοί στρατιώτες έδρασαν όντας σε αυτοάμυνα και επέστρεψαν τα πυρά».

Yπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Δανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει τη φρεγάτα Esbern Snare να περιπολεί την περιοχή, στην οποία καθημερινά επιχειρούν 40 δανέζικα πλοία. Άλλωστε ο Κόλπος της Γουινέας αποτελεί τα τελευταία χρόνια hotspot πειρατικών επιθέσεων εναντίον πλοίων.

Σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας και CEO της BIMCO David Loosley τονίζει: «Η BIMCO είναι ευγνώμων στο Ναυτικό της Δανίας για τις σταθερές ενέργειές τους προκειμένου να σταματήσουν τη δράση των πειρατών στον Κόλπο της Γουινέας. Ενώ κάθε απώλεια ζωής είναι τραγική, οι δανέζικες δυνάμεις – ενεργώντας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν σε αυτοάμυνα απευθείας εναντίον των ύποπτων πειρατών».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.