Πτώση των κινεζικών εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος

Πτώση των κινεζικών εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος

87
Πτώση των κινεζικών εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος

Μειωμένες εμφανίστηκαν οι κινεζικές εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος και παραγώγων του τον Οκτώβριο, βάσει της Shanghai Metals Market. Συγκεκριμένα, η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη εισήγαγε 91,61 εκατ. τόνους iron ore και παραγώγων του τον προηγούμενο μήνα, αριθμός που συνιστά μείωση 4,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021 και μείωση 14,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020.

Επιπλέον, η Αυστραλία παρέμεινε ο κορυφαίος προμηθευτής iron ore της Κίνας, καθώς 58,41 εκατ. τόνοι αυστραλιανού σιδηρομεταλλεύματος κατέληξαν στην ασιατική χώρα. Έτσι, οι κινεζικές εισαγωγές αυστραλιανού iron ore αυξήθηκαν κατά 1,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά έπεσαν κατά 3,9% σε σύγκριση με πέρυσι.

Παράλληλα, σημαντική πηγή τροφοδοσίας σιδηρομεταλλεύματος για την Κίνα αποτέλεσε και η Βραζιλία, με τις εισαγωγές βραζιλιάνικου άνθρακα να διαμορφώνονται στους 20,22 εκατ. τόνους, μειωμένες κατά 12,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 19,7% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020.

Εν κατακλείδι, η πτώση στις εισαγωγές της Κίνας αντανακλά τις προσπάθειες της ασιατικής χώρας να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των βιομηχανιών της ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο στις αρχές του 2022 και προκειμένου να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.