Η κυπριακή ναυτιλιακή κοινότητα για τις σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου

Η κυπριακή ναυτιλιακή κοινότητα για τις σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου

64
Η κυπριακή ναυτιλιακή κοινότητα για τις σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου

To Ναυτιλιακό Γραφείο της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, διοργάνωσε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα εκδήλωση στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης με τη ναυτιλιακή κοινότητα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη μακροχρόνια στρατηγική της Κυπριακής Ναυτιλίας S.E.A. Change 2030, ενώ συζητήθηκαν οι προτάσεις που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, οι οποίες εντάσσονται στο γενικότερο πακέτο προτάσεων FIT 55 με σκοπό να επιτευχθεί κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Αναγνωρίζοντας ότι ο τομέας της ναυτιλίας λειτουργεί σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο περιβάλλον με αρκετές προκλήσεις, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας διαμόρφωσε ένα καινοτόμο και μακροχρόνιο σχεδιασμό, στοχεύοντας η Κυπριακή ναυτιλία να καταστεί ακόμη πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική αλλά κυρίως ανθεκτική. Στα πλαίσια της εξωστρέφειας που προωθεί το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, η συστηματική διαβούλευση με τη ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί προτεραιότητα, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή  η καταγραφή και ανάλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο.

received_2940384402920304

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.