Η Danaos Shipping το νεότερο μέλος του Methanol Institute

Η Danaos Shipping το νεότερο μέλος του Methanol Institute

241
Η Danaos Shipping το νεότερο μέλος του Methanol Institute

Η ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Shipping θα είναι στο εξής ένα από τα μέλη του αμερικανικού Methanol Institute, της παγκόσμιας εμπορικής ένωσης για τον κλάδο της μεθανόλης. Ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης, Gregory Dolan, επικρότησε τη νέα αυτή συνεργασία. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του που ακόμα μία από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μεγάλη επιρροή, η Danaos Shipping Co Ltd, αναγνώρισε τις προοπτικές της μεθανόλης ως μελλοντικού οικολογικού καυσίμου για την πρόωση των πλοίων.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η Danaos συνεχίζει να παρέχει στους πελάτες της υπηρεσίες υψηλής αξίας, με ασφάλεια για τους εργαζομένους της, ενώ αέναη είναι και η προσπάθειά της για την προστασία του περιβάλλοντος. Για τον σκοπό αυτόν επενδύει συνεχώς στην έρευνα και στην ανάπτυξη και προβαίνει σε αντικατάσταση του στόλου της με νέα, τεχνολογικά καινοτόμα και οικολογικά πλοία. Η βιωσιμότητα εξάλλου είναι στην κουλτούρα της εταιρείας, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα στάνταρ στις λειτουργίες της, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Dolan.

Ο Deputy Chief Operations Officer και Technical Director της Danaos, Δημήτρης Βασταρούχας, εξέφρασε με τη σειρά του την ευχαρίστησή του γι’ αυτή τη στρατηγική συνεργασία, καθώς στόχος της εταιρείας είναι ένα μέλλον όπου τα καθαρά καύσιμα, όπως η μεθανόλη, θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των επιχειρήσεών της. Η Danaos διαχειρίζεται 71 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με χωρητικότητα που κυμαίνεται από 2.200 έως 13.100 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.