Ενεργειακή συμμαχία Ρωσίας-Κίνας

Ενεργειακή συμμαχία Ρωσίας-Κίνας

128
Ενεργειακή συμμαχία Ρωσίας-Κίνας

Η Ρωσία προσβλέπει σε αύξηση των εμπορευματικών ροών εγχώρια παραγόμενου άνθρακα στην Κίνα, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ταυτόχρονα, οι δύο χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο από κοινού αύξησης των αποθεμάτων άνθρακα στη Ρωσία.

Ειδικότερα, στα αποθέματα αυτά δύνανται να συμπεριληφθούν τα αποθέματα Zashulanskoe στην Trans-Baikal περιοχή, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου αντιπροέδρου, Αλεξάντερ Νόβακ, στον απόηχο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τη Συνεργασία στην Ενέργεια μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

Παράλληλα, Ρωσία και Κίνα εξετάζουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης των εμπορικών τους σχέσεων σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο. Υπογραμμίζεται πως 12 δισ. κυβικά μετρά φυσικού αερίου μεταφέρθηκαν από τον αγωγό του East Route μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2021.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως o αγωγός του East Route αποτελεί την πρώτη διαδρομή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Κίνα και τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.