LPG carriers: Αισιόδοξες προοπτικές αλλά και ανησυχία για τις αυξημένες παραγγελίες

LPG carriers: Αισιόδοξες προοπτικές αλλά και ανησυχία για τις αυξημένες παραγγελίες

68
LPG carriers: Αισιόδοξες προοπτικές αλλά και ανησυχία για τις αυξημένες παραγγελίες

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι προοπτικές της αγοράς των VLGCs, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον οικονομικό απολογισμό της BW LPG.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία σημειώνει ότι, για το υπόλοιπο του 2021, οι ναύλοι για τον συγκεκριμένο τύπο πλοίου θα είναι κατά μέσο όρο υψηλότεροι από το break even. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η αυξημένη εγχώρια κατανάλωση LPG των ΗΠΑ τον χειμώνα και τα χαμηλά επίπεδα αποθεμάτων θα διατηρήσουν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις της BW LPG κάνουν λόγο για μια καλή αγορά και το 2022, οδηγούμενη από τις αυξημένες αμερικανικές εξαγωγές LPG, την ανάκαμψη της παραγωγής από τη Μέση Ανατολή, την αυξημένη ζήτηση και τις καθυστερήσεις διέλευσης από τη διώρυγα του Παναμά.

Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, οι αυξημένες παραγγελίες, με ορίζοντα παράδοσης αυτών των πλοίων το 2023, έχουν δημιουργήσει αβεβαιότητα στην αγορά, σημειώνεται. Βέβαια, η μείωση της ταχύτητας του παγκόσμιου στόλου, προκειμένου να συμμορφωθεί με τον EEXI, και οι διαλύσεις παλαιότερων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς θα παράσχουν στήριξη στην αγορά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της BW LPG, καταγράφηκαν κέρδη μετά φόρων ύψους $29,3 εκατ. το γ’ τρίμηνο του 2021.

Φωτό: Etienne Laurent/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.