Επέκταση του στόλου containerships για την Euroseas

Επέκταση του στόλου containerships για την Euroseas

245
Επέκταση του στόλου containerships για την Euroseas

Η Euroseas, ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων του Αριστείδη Πίττα, εισηγμένη στον Nasdaq, ανακοίνωσε μία ακόμα συναλλαγή προς επέκταση του στόλου της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προέβη σε συμφωνία για την απόκτηση του «M/V Leo Paramount», containership μεταφορικής ικανότητας 6.350 TEUs, ναυπηγημένου το 2005, έναντι $40 εκατ. Η Euroseas αναμένεται να παραλάβει το πλοίο εντός του 2021, όποτε και θα μετονομαστεί σε «M/V Marcos V». Σημειώνεται πως η χρηματοδότηση της αγοράς πραγματοποιήθηκε μέσω συνδυασμού ιδίων κεφαλαίων και τραπεζικού δανεισμού.

Παράλληλα, η Euroseas εισήλθε σε συμβόλαιο μακράς χρονοναύλωσης για το νεοαποκτηθέν containership, έναντι $42.200 ημερησίως, για τρία έτη. Ο ναυλωτής διατηρεί την επιλογή επέκτασης του συμβολαίου για επιπλέον ένα έτος, οπότε και οι ημερήσιοι ναύλοι θα διαμορφωθούν στα $15.000.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas, το εν λόγω συμβόλαιο αναμένεται να συνεισφέρει κατά $35 εκατ. στα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρείας τα πρώτα τρία έτη.

Ακόμη, μετά την παράδοση του «Leo Paramount», ο στόλος της Euroseas θα αριθμεί 16 containerships, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 50.371 TEUs, εκ των οποίων τα δέκα ανήκουν στην κατηγορία feeder και τα υπόλοιπα στην κατηγορία intermediate. Τέλος, η εταιρεία αναμένεται να παραλάβει δύο νεότευκτα feeders κατά το α’ εξάμηνο του 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.