Συμφωνία-ορόσημο των Inmarsat και Viasat

Συμφωνία-ορόσημο των Inmarsat και Viasat

104
Συμφωνία-ορόσημο των Inmarsat και Viasat

Νέα πνοή στην παγκόσμια βιομηχανία τηλεπικοινωνιών προσφέρουν πρόσφατες επενδυτικές κινήσεις. Συγκεκριμένα, οι πολυεθνικές εταιρείες Viasat και Inmarsat ήλθαν σε οριστική συμφωνία, βάσει της οποίας η Viasat θα αποκτήσει την Inmarsat, όπως ανέφερε η δεύτερη σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου. Συνεπώς, μέσω της εξαγοράς θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός «παίκτης» στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών.

Σημειώνεται πως η εξαγορά θα έχει συνολική αξία $7,3 δισ. και για την πραγματοποίησή της η Viasat θα διαθέσει $850 εκατ. εκ των ιδίων κεφαλαίων της, θα προσφέρει 46,36 εκατ. μετοχές της (αξίας $3,1 δισ.) και θα αναλάβει χρέος ίσο με $3,4 δισ.

Παράλληλα, η συμφωνία θα βοηθήσει στην αύξηση της δυναμικότητας της Viasat σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών. Λόγω αυτού, καθίσταται εφικτή η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών σε τοποθεσίες υψηλής ζήτησης, μεταξύ άλλων σε αεροδρόμια και λιμένες.

Τέλος, η Viasat συνιστά εισηγμένη εταιρεία στον Nasdaq υπό το σύμβολο VSAT.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.