GasLog: Η συμφωνία με τη Wärtsilä για τη λειτουργία των κινητήρων δέκα...

GasLog: Η συμφωνία με τη Wärtsilä για τη λειτουργία των κινητήρων δέκα πλοίων της

1365
GasLog: Η συμφωνία με τη Wärtsilä για τη λειτουργία των κινητήρων δέκα πλοίων της

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä υπέγραψε μια προσαρμοσμένη συμφωνία συντήρησης με την ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία GasLog, η οποία καλύπτει δέκα πλοία μεταφοράς LNG που είναι εξοπλισμένα με κινητήρες διπλού καυσίμου της φινλανδικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία, η οποία υπεγράφη τον Ιούνιο του 2021, στοχεύει στη διασφάλιση της λειτουργικής αξιοπιστίας των κινητήρων δέκα πλοίων της GasLog, με προϋπολογισμένα κόστη συντήρησης. Στο πλαίσιο αυτής, οι δίχρονοι κινητήρες διπλού καυσίμου της εταιρείας θα επωφεληθούν από τις νέες υπηρεσίες παρακολούθησης της κατάστασης καθώς και τις διαγνωστικές τεχνικές της Wärtsilä, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τη λύση Expert Insight. Η υπηρεσία Expert Insight χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), σε συνδυασμό με προηγμένες διαγνωστικές τεχνικές, προκειμένου να παρέχει ακριβείς και προορατικές συμβουλές και συστάσεις. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη βαθιά εμπειρία και τεχνογνωσία της Wärtsilä, επιτρέπουν στο σύστημα να αναγνωρίζει εγκαίρως τυχόν αποκλίσεις στην απόδοση των κινητήρων, επιτρέποντας την άμεση πραγματοποίηση διορθωτικών ενεργειών, ώστε να μεγιστοποιείται ο χρόνος λειτουργίας τους.

Η αξιοποίηση της υπηρεσίας Expert Insight εκτιμάται ότι θα αποφέρει μείωση των μη προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης έως και κατά 50%, προσφέροντας παράλληλα έως και 5% εξοικονόμηση καυσίμου, με αντίστοιχη μείωση των παραγόμενων εκπομπών. Η εν λόγω υπηρεσία παρέχεται μέσω των Expertise Centres της Wärtsilä, τα οποία βρίσκονται σε στρατηγικές γεωγραφικές θέσεις σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.