Danaos: Εκτόξευση κερδών και αισιόδοξες προοπτικές για τα containerships

Danaos: Εκτόξευση κερδών και αισιόδοξες προοπτικές για τα containerships

414
Danaos: Εκτόξευση κερδών και αισιόδοξες προοπτικές για τα containerships

Σε ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο καθώς και για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021 προχώρησε η Danaos τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη $109,5 εκατ. για το γ’ τρίμηνο (131,5% αυξημένα σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2020) και $236,4 εκατ. για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου (92% αυξημένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020). Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε μέρισμα $0,5 ανά μετοχή για το γ’ τρίμηνο, το οποίο θα διανεμηθεί στις 2 Δεκεμβρίου. Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα $217,227 εκατ. το γ’ τρίμηνο έναντι κερδών $42,786 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σε επίπεδο εννιαμήνου, η κερδοφορία της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας άγγιξε τα $886,844 εκατ., σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τα $110,371 εκατ. έναν χρόνο πριν.

Παράλληλα, ο CEO της Danaos, Δρ. Ιωάννης Κούστας, προέβη σε δηλώσεις με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Οι βλέψεις του για τη ναυλαγορά τα επόμενη έτη παραμένουν θετικές, καθώς οι παραδόσεις containerships το 2022 θα κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του 2021. Ακόμη, παρόλο που θα υπάρξει σημαντική αύξηση της προσφοράς το 2023, οι επικείμενοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί θα αντισταθμίσουν την αύξηση αυτή, καθώς αναμένεται να απαιτηθεί μείωση της ταχύτητας των πλοίων.

Ο Δρ. Ιωάννης Κούστας σημείωσε πως, στο γ’ τρίμηνο του έτους, η Danaos ολοκλήρωσε την απόκτηση της Gemini και έξι σύγχρονων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (μεταφορικής ικανότητας 5.500 TEUs), επενδύσεις οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν μέσω ιδίων κεφαλαίων. Ακόμα και υπό τις προαναφερθείσες επενδυτικές κινήσεις, η εταιρεία σημείωσε υψηλά κέρδη, ενώ, λόγω του αυξημένου charter coverage για το 2022, το οποίο επί του παρόντος έχει διαμορφωθεί στο 90%, το charter backlog της Danaos υπερβαίνει τα $2 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.