Αύξηση των πυρηνοκίνητων εμπορικών πλοίων στο Βόρειο Πέρασμα

Αύξηση των πυρηνοκίνητων εμπορικών πλοίων στο Βόρειο Πέρασμα

308
Αύξηση των πυρηνοκίνητων εμπορικών πλοίων στο Βόρειο Πέρασμα

Το πυρηνοκίνητο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Sevmorput», της εταιρείας Rosatomflot, ξεκίνησε ένα ταξίδι 25 ημερών από το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης προς το Βλαδιβοστόκ.

Το μόνο παγκοσμίως πυρηνοκίνητο εμπορικό πλοίο μεταφέρει χάλυβα και βαριά μηχανήματα συνολικού βάρους 1.400 τόνων για το υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Rooppur στο Μπανγκλαντές.

Παρά το στρώμα πάγου που σχηματίζεται αυτή την περίοδο στο Βόρειο Πέρασμα, τα χαρακτηριστικά του πλοίου τού επιτρέπουν να πλεύσει χωρίς τη συνδρομή παγοθραυστικών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mustafa Kaskha. Ο πλοίαρχος Sergey Bralgin αναφέρει ότι το πλοίο, εφοδιασμένο με δικούς του γερανούς, είναι δυνατόν να μεταφέρει βαρύ φορτίο. Μπορεί να εκφορτώνει ακόμα και σε μικρούς ντόκους, χωρίς την ανάμειξη άλλων πλοίων, μειώνοντας έτσι τα κόστη και εξοικονομώντας χρόνο. Πρόκειται για ένα πλοίο με πρωτοποριακό σύστημα πρόωσης και με μοναδικές δυνατότητες μεταφοράς σε έναν δύσκολο θαλάσσιο δρόμο.

Φωτό: www.rosatom.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.